Red 170 Namibische olifanten door ze te kopen en te verplaatsen.

We hebben eerder voorgesteld dat individuen en groepen die tegen het beheer van de populatie van dieren in het wild zijn en de jacht als een beheersinstrument niet zien zitten, gewoon de overtollige dieren kopen en voor ze zorgen.

Vorig jaar hebben we een zwarte neushoornstier en later 10 Namibische giraffen aangeboden aan luidruchtige anti-jagers en dierenrechten-ngo’s. Geen van hen liet van zich horen.

Nu verkoopt het Ministerie van Milieu, Bosbouw en Toerisme in Namibië vier partijen overtollige olifanten – 170 in totaal – aan de hoogste bieders. Ze staan ​​zelfs open om de dikhuiden te laten exporteren als de kopers de dieren willen repatriëren. Dus hier is nog een kans voor Campaign to Ban Trophy Hunting, PETA, HSUS, Zac Goldsmith, Trevor Noah, Kevin Pietersen, Ricky Gervais, Eduardo Goncalves en alle andere anti’s om de wereld te laten zien hoe hun alternatieven in het echte leven werken. En deze keer worden de dieren niet te koop aangeboden door jagers. Ze worden aangeboden door het land dat rechtstreeks is getroffen door het conflict tussen mens en dier dat deze overtollige olifanten veroorzaken. Zeer arme gemeenschappen worden bedreigd in hun leven en in hun levensonderhoud. Deze olifanten moeten gaan.

Dus: geen woorden maar daden. Als je echt om olifanten geeft en je hebt echt een goede oplossing voor populatiebeheer, weet ik zeker dat je het geld bij de miljoenen aanhangers van jullie kunt inzamelen …

U heeft tot 29 januari 2021 de tijd om uw biedingen te plaatsen, uw leefgebied voor te bereiden en uw teams van dierenartsen en transportpersoneel in te huren. We kijken er allemaal naar uit om je meer te zien doen dan alleen maar schreeuwen. Dit is een gouden kans voor u om een deel van het geld dat u inzamelt, in te zetten voor daadwerkelijk natuurbehoud.

Jens Ulrik Høgh
Nordic Safari Club – Communicatie