Home > Nieuws > JAGD & HUND 2024: Europa’s Grootste Jacht Expositie

JAGD & HUND 2024: Europa’s Grootste Jacht Expositie

Delen

Met de aanstaande komst van JAGD & HUND 2024 kijken jagers, jachtenthousiasten, natuurliefhebbers, hondenliefhebbers en gezinnen reikhalzend uit naar de nieuwste trends, producten en uitdagingen in de jacht. Het evenement, dat plaatsvindt van 30 januari tot 4 februari 2024, zal Europa’s grootste jachtshow zijn met spannende nieuwe evenementen, speciale shows en een unieke ‘Jagdwelt’ (Hunting World) -winkelzone. Hier vinden bezoekers niet alleen producten, maar ook een scala aan specialistische inhoudsprogramma’s en demonstraties van internationale jachtpraktijken.

Nieuwe Componenten en Special Shows

Dit jaar belooft JAGD & HUND 2024 extra opwinding met nieuwe evenementen en speciale shows. Het ‘Wildlocker Championship – Calling Contest for Small Game’ en het ‘KIDZ FIEP Championship’ voor jonge jagers zullen jagers uitdagen en vermaken. Ook nieuw is de ‘Hunting World’, een winkelparadijs met aantrekkelijke beursprijzen voor alle zintuigen. Daarnaast zal er een speciale Knife Zone zijn met een bijbehorend programma en tentoonstelling.

Internationale Aanwezigheid en Topmerken

Met exposanten uit België, Denemarken, Finland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Argentinië, Australië, Botswana, China, Canada, Mongolië, Namibië, Zuid-Afrika, de VS en Zimbabwe, belooft JAGD & HUND 2024 een internationale showcase van topmerken te worden. Bedrijven zoals Zeiss, Bresser, Swarovski Optik en de Blaser Group zullen moderne optische apparatuur en de nieuwste thermische beeldvormingstechnologie presenteren. Verschillende andere exposanten zullen variëteiten aanbieden, waaronder jachtkleding, barbecuegrills, accessoires en innovatieve thermische beeldvormingstechnologie.

Nieuwe Kampioenschappen en Competities

Dit jaar introduceert JAGD & HUND twee nieuwe kampioenschappen. De ‘Game Calling Competition’ zal jagers uitdagen om de roep van wilde ganzen, kraaien en vossen na te bootsen. Daarnaast zal het ‘KIDZ FIEP World Championship’ kinderen tussen 6 en 16 jaar de kans geven om roebucks aan te trekken met alleen hun mond, zonder enige hulpmiddelen. Beide competities bieden niet alleen spannende shows maar ook aantrekkelijke prijzen voor deelnemers.

25.01.2013, Jagd & Hund 2023, Halle 3, Geländewagenparcours, Land Rover, Fahrzeug

‘Hunting World’ – Een Unieke Winkelervaring

In samenwerking met Jagdwelt24 zal JAGD & HUND een unieke winkelzone, genaamd ‘Hunting World’, presenteren. Met een oppervlakte van 3.000 vierkante meter biedt deze zone een moderne en uitgebreide selectie van producten, waaronder wapens, thermische beeldvormingscamera’s, richtkijkers, uitrusting voor honden en hun begeleiders, kleding, schoenen en meer. Bezoekers kunnen producten ter plekke uitproberen en profiteren van speciale aanbiedingen.

Expertise en Training

Het inhoudelijke programma van JAGD & HUND zal een breed scala aan jachtthema’s behandelen. Experts zullen lezingen, panelen en seminars geven over actuele ontwikkelingen, juridische aspecten en de diversiteit van de jachtindustrie. Onder de hoogtepunten valt de sessie ‘Huntsmanship 2.0 – Jagen in sociale media’, georganiseerd door Nicole Heitzig, President van de State Hunting Association of North Rhine Westphalia, en Dreispross, bekende videoproductie door jager Andreas Barth.

Internationale Samenwerking en Goede Doelen

JAGD & HUND verwelkomt een delegatie uit Botswana, waaronder vertegenwoordigers van verenigingen, NGO’s en lokale gemeenschappen. Deze samenwerking benadrukt het belang van jagen voor de economie en ecologie van Botswana. Daarnaast zal het evenement donaties genereren voor dieren, natuur en milieubescherming, waaronder de Duitse Wildlife Rescue-organisatie.

Verjaardagen en Traditionele Elementen

Het evenement viert de 25e verjaardag van het Duitse Deer Calling Championship en het 130-jarig jubileum van het jachtmagazine ‘WILD UND HUND’. Traditionele elementen zoals luchtdemonstraties, off-road voertuigcursussen en het WILD FOOD FESTIVAL zullen ook aanwezig zijn.

JAGD & HUND 2024 belooft een uitgebreide en opwindende ervaring te bieden voor alle liefhebbers van jagen en outdooractiviteiten.

26.01.2013, Wild Food Festival 2023, WFF 2023, Culinary Stage, Culinary Delights Connection, Michael Keller, Ulf Tassilo Münch 26.01.2013, Wild Food Festival 2023, WFF 2023, Culinary Stage, Culinary Delights Connection, Michael Keller, Ulf Tassilo Münch,

Delen

Waidmannsheil nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen op het gebied van jagen via onze digitale nieuwsbrief. Meld je gratis aan en ontvang deze elke maand in je mailbox!