Waidmannsheil magazine is uit passie geboren. Door continue op zoek te gaan naar antwoorden leer je iedere dag weer wat bij. Door deze gedrevenheid is het een voorrecht om samen met jagende lezers en lezende jagers steeds weer een mooie editie samen te stellen. Onderstaand stel ik graag enkele mensen aan u voor die voor Waidmannsheil van vaste waarde zijn.
Igor Timmermans

Hoofdredacteur en eigenaar, Uitgeverij Hubertus

%

Toewijding

%

Authentiek

%

Leerzaam

Reinier Broeks

Reinier Broeks

Auteur

Reinier Broeks (1964) is freelance schrijver en journalist voor de jachtsector. Sinds 2011 schrijft hij voor Waidmannsheil. Broeks: ‘Het interview is voor mij de basis voor een artikel. Wie is iemand, wat is zijn rol in de jachtwereld en wat kan de lezer ervan leren. Vooral dat laatste is essentieel. Wat je tijdens de jachtopleiding leert, is heel beperkt. De rest leer je in de praktijk, van anderen. Mijn artikelen helpen daarbij.’ Broeks is ook redacteur voor Het Reewild magazine van de Vereniging Het Reewild en hij is eindredacteur van De Jachtopzichter, vakblad voor natuurtoezicht in Nederland. Zijn ambitie is om kennis en ervaring uit de jachtwereld beschikbaar te maken voor iedereen.
Donald Buitendorp

Donald Buitendorp

Auteur

Jagen doe ik al vanaf mijn 19e jaar. M’n schoolvriend vroeg of ik een keertje met hem mee ging en zijn vader om te drijven. Drijven is hartstikke mooi, maar jagen is beter. Met een ondertekend briefje van de vader van mijn vriend ging ik naar de politie om je jachtakte te halen. Zo simpele was het vroeger. Daar sta je dan met je geweer en je weet eigenlijk nog niets. Je leert door het te doen en de mazzel hebben van een vriend en de vader die je langzaam maar zeker naar echt jager zijn brengen. Inmiddels heb ik alle cursussen gevolgd die er bestaan. Kennis is onontbeerlijk. Veel doen wordt ervaring. Ben een soort beroepsjager geworden. Ben de hele dag met wild bezig. Ben boeken gaan schrijven over natuur en wilde dieren. In eigen beheer inmiddels drie wildkookboeken uitgegeven en zelf geschreven natuurlijk: ‘Eerlijk, wild & duurzaam. De gans Opeten’, ‘Sus Scrofa in de pot’ en recent ‘Koken met ree’. En verder schrijf ik voor diverse jachtmagazines waaronder natuurlijk Waidmannsheil.
Martin Tulp

Martin Tulp

Auteur

Martin Tulp (1950), zoon van ‘Meester’ Tulp, onderwijzer—en jager—in Hoogwoud, ging al heel jong mee op jacht. Eerst als drijver, en vanaf zijn 16e met het geweer. Ruim vijftig jaar later is hij nog steeds te vinden in de West-Friese velden. Na zijn studie (chemie) was hij werkzaam als farmacoloog en octrooigemachtigde. Een typische polderjager, maar de laatste tien jaar in binnen- en buitenland ook regelmatig op jacht naar groter wild. Verzamelaar van antieke en moderne jachtwapens, munitie, boeken, en tal van andere jachtattributen. Auteur van een tweetal jachtboeken en vele honderden verhalen en artikelen in verschillende jachttijdschriften.
Stefan Plattel

Stefan Plattel

Auteur Autorubriek

Wat moet je als je olie zweet? Schrijven voor Waidmannsheil!
De jacht en auto’s zijn voor mij onlosmakelijk verbonden. Al 40 jaar geniet ik van het leven. Jagen, auto’s, sigaren, koken…. Het behalen van mijn akte is zeker een hoogtepunt. Nu nog een eigen veldje. Gelukkig getrouwd en woonachtig in Zeilberg / Brabant. In het werkende leven ben ik actief als vastgoedmanager in Midden en Noord Limburg. Het schrijven is een spannende uitdaging.
Hoe sla je immers een brug tussen het leven in de natuur en hypermoderne techniek?
Ik wens u veel leesplezier!